Megyei Szakértői Bizottság

Rólunk

Intézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézményeként, 2013. szeptember 01. óta látja el mostani formájában a tevékenységét. A Székhelyintézményben a Főigazgatóság és a Megyei Szakértői Bizottság végzi a feladatát. A Megyei Szakértői Bizottság jelenleg a korábbi B.-A.-Z. Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság majd a B-A-Z Megyei Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet tagintézményének jogutódaként működik.

Bizottságunk a sajátos nevelési igény megállapítását vagy kizárását végzi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A jogszabályi felhatalmazás alapján kompetenciánk az alábbi tanulási- és viselkedés problémák megállapítására vagy kizárására terjed ki: értelmi fogyatékosság, beszédfogyatékosság, autizmus, mutizmus, egyéb pszichés fejlődési zavar. Ezen túl a korai fejlesztésre, gondozásra való jogosultságot is megállapítunk.

A vizsgálatokat szakmai team végzi, amelyben  oligofrénpedagógia-, tanulásban akadályozottak pedagógiája-, értelmileg akadályozottak pedagógiája-, pszichopedagógia-, szomatopedagógia-, szurdopedagógia-, autizmus spektrumzavarok pedagógiája,  logopédia szakos gyógypedagógusok; tanácsadó-, pedagógiai-és klinikai szakpszichológusok, gyermekorvosok, gyermek-neurológus, és gyermekpszichiáter dolgoznak.

A Megyei Szakértői Bizottsághoz egyrészt a 16 tagintézményből továbbítják a járási szakértői vizsgálatok elvégzése után a szakemberek a sajátos nevelési igény megállapítására vagy kizárására irányuló függő kérelmeket. Másrészt a sajátos nevelési igényű gyermekek felülvizsgálati kérelmeit a nevelési, oktatási intézmények küldik.

Bizottságunk épülete a megyeszékhelyen, Miskolcon, a távolsági autóbuszok végállámásától, valamit a vasútállomástól is könnyen megközelíthető helyen található, azoktól tömegközlekedéssel, de akár gyalogosan is rövid idő alatt elérhető, ezért elhelyezkedése ideálisnak mondható. (Pontos címe: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 1.)

A B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál 2016. január 16. óta munkaközösségbe szerveződtek a szakértői bizottsági tevékenységet folytató kollégák, ami egyrészt a szakmai színvonalat erősíti, másrészt a járási és megyei szintű vizsgálatok összehangolásában, koordinálásában nyújt segítséget.


Kapcsolat

Ügyviteli telephely:

Levelezési cím:  Megyei Szakértői bizottság

3527 Miskolc, Selyemrét út 1., 2. emelet

Telefonszám: 06/46-530-110

Email: mpiszb@gmail.com


Munkatársaink

Vezetők


Molnár Gábor Pál

Molnár Gábor Pál

Szakmai főigazgató-helyettes, Megyei Szakértői Bizottság vezető, Pályaválasztási munkacsoport vezető, Megyei szakértői bizottsági munkaközösség vezető

Megyei Szakértői Bizottság munkatársai

Bakó Barnabás

gyógypedagógus

Kozaróczyné Cseh Terézia Enikő

gyógypedagógus

Surányiné Szabó Erika

gyógypedagógus

Timári Valéria Katalin

gyógypedagógus

Bartkóné Antal Anita

gyógypedagógus

Luteránné Kovács Krisztina

gyógypedagógus

Szikszai Anita

gyógypedagógus

Valler Grazyna

pszichológus

Zemán Andrea Anna

gyógypedagógus-logopédus

Beregi Judit

gyógypedagógus

Görcsös Tamás

pszichológus óraadó

Nagy-Tóth Ágnes

gyógypedagógus

Tar Anita

pszichológus

Munkánkat segítő orvosok/szakorvosok

Dr. Petercsák Edit

Házi gyermekorvos

Dr. Vékony Emese

Házi gyerekorvos, Bölcsőde orvos, Iskolaorvos

Dr. Sólyom Enikő

Főorvos

Dr. Okszimec Valentina

Gyermek pszichiáter

Dr. Velkey Imre

Gyermekneurológus

Munkánkat segítő ügyviteli alkalmazott kollégák

Gonda Szilvia

szakszolgálati titkár

Szegeczki Mária Magdolna

ügyviteli alkalmazott

Hankó Dorina

ügyviteli alkalmazott

Kissné Gábor Márta

ügyviteli alkalmazott

Lipa Tímea

ügyviteli alkalmazott


Letölthető anyagok

Vizsgálatkérő adatlapok

1.Korai fejlesztés

 

2.Felülvizsgálati kérelem óvodásoknak

 

3.Felülvizsgálat iránti kérelem általános és középiskolásoknak

 

4.Általános kontrollvizsgálatkérő adatlap


Aktualitások

Járvány
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat minden intézményében a személyes jelenlétet igénylő feladatellátás továbbra is szünetel. Az online/digitális szolgáltatások mellett minden járásban Tagintézményeink pszichológusai a járványhelyzettel összefüggő pszichológiai tanácsadást, szükség esetén a gyermekek, tanulók helyzetéből adódó akut krízishelyzetek kezeléséhez teljes titoktartás mellett telefonos segítséget nyújtanak. A járásokban működtetett telefonszámokat megtalálja az adott tagintézményre kattintva. A hívás nem ingyenes (normál alapdíjas), de kérésre szakembereink vissza tudják hívni.…
Megújult a honlapunk
Kedves látogatók,   Megújult a honlapunk.